Review Telemovie : Surat Buat Bakal Isteriku

Salam alaikum...


Walaupun dah tengok cite Surat Buat Bakal Isteriku ni dah lebih 10x - tapi mek tetap nak buat review jugak ;)


Cite ni around 2016 sebab seingat mek, dah ade Amani mek tengok cite ni. Untuk kepastian lebih, korang boleh google :)




Cite ni dah pun ade kat youtube :) Tak menjadi masalah untuk tengok cite ni.


Sinopsis - Kisah Qaisara yang melanjutkan pelajarannya ke peringkat universiti. Orangnya cantik membuatkan ramai lelaki nak menghampirinya dengan menghantar surat cinta. Hanya satu surat yang berjaya memikat hati Qaisara di mana surat itu bertulisan jawi dan meletakkan nama kepada Bakal Isteriku :) 


Review - Memang berjaya menyentuh perasaan ! Sebab? Nilai murni yang disampaikan memang awesome ! Antaranya adab sebelum kahwen, cara betul untuk memikat hati seorang muslimah :) Ohoi, kalau ade je movie ni kat TV, memang ralit giler tengok ! Bior lerr dah banyak kali tengok pon :)


Pulak tu mek memang berkenan dengan Syukri Yahya tu :) Cite dia semua menjadi bagi mek :) Yang dia jadi Amzar dalam Isteri Luar Biasa pun best ! Yang Encik Tengku Cik Cinderella pun best ! Watak dia tu buat melting je :)


Korang boleh la drop any comment kalau dah tengok :) Mek pun nak dengar jugak apa pendapat korang pasal cite ni :)


Sekian...

43 comments

  1. Ana belum berkesempatan tgk drama ni. Tapi kalau syukri yahya yang berlakon semua cerita jadi best. Dia pun humble jer orangnya. 😊

    ReplyDelete
  2. Macam best cerita ni Mek..
    LZ selalu tengok barisan pelakon dulu sebelum mengikuti mana2 drama 😄..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best ! Islamic :) Tmbh pulak si Syukri Yahya yg brlakon :)

      Delete
  3. Saya? Slow sikit kalau nak tengok drama ni, balik rumah tidur kecuali tengok bola... lelaki kan... hehe...

    ReplyDelete
  4. Telemovie kan mek? So 2 jam lah kan? Hehe. Kalau 2 jam, nak gak tengok. Tak pernah tengok cerita ni. Tapi suka dengan SuriYanti dan Shukri Yahya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa telemovie siqah ;) best ni. Rase sweet giler :)

      Delete
  5. baru tadi tertengok sikit citer ni kt tv tp ada hal tak boleh nak tengok sampai habis

    ReplyDelete
  6. Jarang2 tonton drama Mek.
    Biasanya tengok berita aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkpe WP, nanti suh wife WP tgk :) Baik untuk anak anak yg belum kawen

      Delete
  7. Nampak best jea drama nie, tapi takde berkesempatan nak tengok.. Akak nak ucap tahniah pada Mek kerana berjaya menduduki carta special bloglist akak.. =)

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/top-commentor-februari-mac-2017.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best cite ni kak kin :) Thanks kak kin. Mek dh jengah blog kak kin :)

      Delete
  8. e'in tak tengok lagi cite nie.. bukak youtube kang laa nak tengok.. sinopsis die macam best je..

    ReplyDelete
  9. CR suka sangat2 citer ni. Aah tahun lepas citer ni kat tv3. Kalau ada ulangan mmg CR akan tengok. Xbosan. Kelakar je masa mula2 sari cari siapa yg hantar surat tu. Pastu part yg dieorg jmpe lepas da bertunang tu. Sweet sangat. Dan byk pngjrn dlm citer ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan CR ! Sweet gilos ! Sesuai ntuk remaja yg belum brkhwin. Buat contoh :)

      Delete
  10. Pernah tengok cerita ni tapi tak tengok sampai habis. Hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nani, tgk la smpai habis. Hujung lagi sweet :)

      Delete
  11. hehe tak penah tengok la sis :D Mellya jarang tengok drama astro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klau berkesempatan bleh tgk kat youtube :) Best mellya :) Inspired !

      Delete
  12. Tengok juga cerita ni, suka tengok lakonan Syukri Yahya.. ;)

    ReplyDelete
  13. Saya ada buat pencalonan nama Mek dalam Sunshine Blogger Award. Selamat bersegmen.

    http://www.bilalelakiberbicara.com/2017/03/sunshine-blogger-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noted lan ;) Terima kasih ye. Nanti mek up entry tu :)

      Delete
  14. Cerita ni saya pernah la TERtengok sekali tu. Kira bagus jugak drama sekarang ni sbb ada selit selit unsur islamik dlm cerita nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol sgt shahrul :) Mek suka sangat cite ni. Boleh buat contoh.

      Delete
  15. Replies
    1. Yg ni kne tgk lokman ;) Yang ni tk same dgn yg lain.

      Delete
  16. Rasa macam pernah tengok tapi dah lupa citernya
    Fakotr usia Mek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best cite ni kak 😍

      Usia tk trlalu jauh lg tu kak 😅

      Delete
  17. Eh, letak nama Amzar kat baby sebab berkenan dengan watak ni ke.. hahaha. Nantila bash cuba tengok cerita ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa. Letak sebab berkenan dgn sukri yahya tu ❤️

      Delete
  18. balik2 juga tngk citer ni. sy bg 8/10. bnyk pengajaran dlm citer ni terutama yg lepas tunang tu. nak putus tunang sbb x prnh dating, adoyaiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan?? Klau jd realiti mmg btol jugk. Mstilah rase cm dia. Cite ni memang win la bg mek. Satu cite yg tk bleh compare dengan cite lain.

      Delete
    2. comelkan sariyanti 😍 menjadi watak dia dgn syukri yahya. teringat plk babak dia bermake up time nak jumpa syukri lepas tunang tu 😂

      Delete
    3. Kan ? Make up heavy gilerr ! Merah menyala lipstick :)

      Delete
  19. pipie memang berkenan syukri yahya . ape die belakon memang best tp cerite ni best gile kannn ????

    ReplyDelete
  20. belum tgk drama ni..syukri yahya mmg best berlakon..sempoi je

    ReplyDelete