McFlurry Durian and Cake Choc Lava by McCafe, Awesome !

Assalamulaikum sahabat blogger !

Its payday ! Perghhh, lame rasanya nak dapat gaji bulan ni. Mungkin sebab dah habis banyak time raya. But this time pun sama la, nak raya Haji pulak. Bezanya kali ni memang fully beli yang dalam online je. Untuk anak beli macam biasa J Alhamdulillah, dapat la jimat sikit duit gaji bila beli time sale je. Kalau takk, hmm. Ikut sedap mata pilih. Harga nombor dua.

Dah siap kelengkapan anak untuk raya, moh lerr kita jamu tekak pulak. Bagi mek, payday adalah hari melunaskan hutang tekak J Craving macam macam ye time kering hari tu, so hari ni jom la makan sepuasnya.
Mek dan spouse decide untuk makan McD sebab harini (25 Ogos 2017) juga adalah hari kedua McFlurry Durian dijual J Bila mek tahu je McFlurry Durian ni dijual, memang dalam hati aim nak rasa this aiskrim. Tak lupa juga kepada Cake Choc Lava McCafe. Yang tu pun antara yang tekak mek mintak jugak. Spouse teringin nak Ayam Goreng McD. For Amani and Amzar ofcourse mummy beli Happy Meal J Semua orang dapat portion masing-masing. Mummy is happy.

Mek rasa tak yah ulas panjang kot bab Ayam Goreng McD pasal korang dah tengok iklan bagai. Mek just nak cerita pasal McFlurry Durian. Jangan tak tahu kenapa mek suka sangat makan durian sekarang ni, sebab durian ni milkbooster ok J Susu memang meriah bila makan durian plus dengan McFlurry yang tak pernah jemu datang dengan pelbagai perisa J Very tasty! Mek suka. Tak muak dan juga secukup rasa. Idok ler rase vanilla banyak daripada durian.

Second mek nak bagitahu pasal Cake Choc Lava McCafe. Ini pun kalau yang hantu choc macam mek memang akan minat kot dengan this cake. Kalau nak makan kek, dah tak nampak tempat lain. Ini bukan omolan kosong ye. Memang betul, first time mek makan this cake during date time dengan spouse. That time McCafe baru buka di Pengkalan Chepa. Since that, im in love with this cake J

Yang sempat rakam ini sahaja :





Mek tak buat close up untuk MacFlurry Durian and Cake Choc Lava by McCafe, ampun dipinta. Korang dah try these two? Apa pendapat korang? Jom share dengan mek di ruangan komen J


Sekian…



IKLAN

Mek ada jual innersnowcap berhantu ni. Pernah dengar tak? Sure best bila pakai sebab dia tak panas and amat selesa. Ini testimony mek sendiri, bukan sesaje nak up *hahah*

Snowcap ni tak mahal pun, RM10 je sehelai. COD free area KB and postage will be charge RM5.

Colour available by week. So nak tahu colour ape yang ade sekarang boleh whatsapp mek kat kosong tiga kali satu, tujuh lapan lima kosong, dua lapan kosong J

28 comments

  1. kita boikot mcd..so, xthu nak komen apa..hehe

    ReplyDelete
  2. Yes yes! Siqah suka both jugak. Ada rezeki nak makan McFlurry durian sebelum sold out :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lerr. dah sold out kan. alhmdulillah mek pun dapat lunaskn tekak dengan aiskrimdurian ni :)

      Delete
  3. Amboi, seronoknye si kecik tu... McD saya tak makan sejak..... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkkk. mcm dapat bace je ayt smbungannya tu.

      alhmdulillah dapat luangkan masa dengan anak anak :)

      Delete
  4. Replies
    1. satu dh sold out. nnt try yang mccafe tu. best amat !

      Delete
  5. Tak sempat try Mek memanjang sold out sampai takde langsung.. Takde rezeki LZ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm, tkpe. insyaAllah nt dia keluarkan lg. mek nk try aiskrim jagung pulak. ape rasenya

      Delete
  6. dah try dah mcflurry d24 tapi hambar je rasa. Better makan aiskrim biasa lagi padu rasa aiskrim dia. Menyengat. Selamat hari raya sis :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo. mek tk try pulak yg lain. insyaAllah klau ade rezeki boleh try :)
      slmt hari raye :)

      Delete
  7. Anak akak br je beli tadi. tp khas utk dia je..
    tak aci lah kan.
    next week nak gak pekena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. dah pekena ke blom kak? sedap jugak la kan. boleh la..
      mek nk try yang jagung pulak.

      Delete
  8. nak gi try minum di mcd la nanti. sedap tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap abe kie. try la di pengkalan chepa ado

      Delete
  9. bini wak pon sukak mc flurry durian nih., ;p

    ReplyDelete
  10. Baru nak try mcflurry durian ni tapi dah takde. Sobsob

    ReplyDelete
  11. Takde rezeki nak try mcflurry durian... dh sold out... huhu

    ReplyDelete
  12. Dedua tu tak pernah try lagi.

    Last two weeks pergi McD konon nak try Burger Syok hampa sesangat bila staff McD S2 tu cakap sorry sis buat masa sekarang kita kehabisan stok huk aloh! iklan bukan main lagiks!!! tapi nan hado!!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo. yang burger tu. try jugak tp tak tasty sangat untuk mek. mek lagi suka dia punya GCB :)

      Delete
  13. ketagih korean burger sja... durian tu xrasa nk mkn pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. korean burger tu dengarnya pedas, kan? tak pernah try korean tu. try aiskrim jagung yang mcd.

      Delete